התפתחות היסטורית

הבלגים קבעו מי הוטו ומי טוטסי לפי מדידות מדעיות שהקולוניאליזם הבלגי עשה. הבלגים ייחסו לטוטסי מכלול של תכונות פיזולוגיות- גבוהים יותר, בהירים יותר, אולי הם בעצם לא במקורם עם אפריקאי אלא נדד מהקווקז. הם יוצרים דיכוטומיה פיזיולוגית שעליה הם מלבישים תכונות מסוימות. הקולוניאליזם הבלגי מקדם קבוצה אחת על חשבונה של הקבוצה השנייה. הטוטסי הופכים לאליטה מקומית שהקולוניאליסט עובד איתה, שמתוכה יוצא הממשל המקומי והפקידות המקומית שמסייעת לשלטון הקולוניאליסטי. ההוטו הם שאר העם. זו המורשת הקולוניאלית- התקופה הקולוניאלית הולידה התערבות חיצונית בתפיסה מסוימת של חיים שהיתה נהוגה במשך שנים רבות. ההתערבות החיצונית השאירה שורה שלמה של בעיות שהחברה לא ערוכה להתמודד עמן, מכניסה קריטריונים ובעיות שלא היו לפני.

הבלגים שלטו בקונגו לפני מלה"ע ה1 וברואנדה רק אחרי מלה"ע ה-1. ברואנדה ובורונדיי לא היה משאבים כלכליים חשובים, אז החלוקה שהבלגים יצרו היתה רק ככלי לבניית שלטון קולוניאלי. כיום יש הכאה על חטא שאירופה עושה, נכון לגבי הבלגים בקונגו, הצרפתים באלג'יריה וסנגל, הגרמנים לגבי נמיביה- לא מכירים שהיה ג'נוסייד אבל מכירים שהיה פשעים חמורים ומוכנים לפצות פיצויים קולקטיביים (ולא אישיים). יש ביטוי להכרה בעוולות של הקולוניאליזם.

התפתחות היסטורית:

  • ב-1959 מחליטים הבלגים לצאת עד העברת עצמאות לרואנדה.
  • 1962 – עצמאות מלאה של המדינה. במעבר מ-1959 עד 1962 הבלגים הכינו את המדינה לעצמאותה. בתקופת השלטון הקולוניאלי עדין היה מלך ששימש בתפקיד מסורתי. המלך תמיד היה באופן מסורתי טוטסי. בשנים עד העצמאות הבלגים החלו לקדם את ההוטו, כי הם היו הרוב, שזה היפוך מהמדיניות הקודמת שלו. עם העצמאות ההוטו הקימו את הממשל כי הם רוב האוכלוסיה. בין 1962 ל1973 יש מצב מעניין- אמנם הנשיא הוא הוטו, הרוב הם הוטו, אבל האליטה עד אז היתה טוטסי ולאט לאט מתהפכת להוטו- האליטה הצבאית והמדינית. האליטה החברתית והכלכלית נשארת הוטו. נוצר מצב בו מצד אחד השלטון בידי ההוטו, אבל מצד שני רמת החיים, ההשכלה וההשפעה היא בידי הטוטסי.
  • עד 1973 יש את הרפובליקה הראשונה, וב-1973 יש הפיכה צבאית. הנשיא שעולה נתפס כרפורמטור, מביא לשינויים ואינטגרציה של קבוצות אתניות. לא מצליח כ"כ במדיניות זו.

כבר ב-1973 יש בעיה משמעותית בחלוקה האתנית:

  • בתקופה הקולוניאלית ואחרי התקופה הקולוניאלית הופיעה ברואנדה תעודת הזהות, שלא היתה קיימת לפני כן. במסמך המזהה רשום מי האדם ומהי ההשתייכות האתנית שלו. זה אף פעם לא היה קיים באפריקה. זה שינוי שהחל מהתקופה הקולוניאלית, והמשיך לתקופה הפוסט-קולוניאלית. היום יש חוק ברואנדה שאוסר על לכתוב בתעודה קבוצה אתנית.
  • 1972 – השלטון בבורונדיי מבצע טבח גדול מאוד בבני ההוטו בבורונדיי על רקע בעיות מקומיות (עשרות אלפים נהרגו). קבוצות גדולות של ההוטו בורחים לרואנדה בגלל הטבח. יש פה מצב מאוד ייחודי של 2 מדינות שבהן המתיחויות האתניות, שהן מורשת הקולוניאליזם, מזינות זו את זט.
  • 1993 – נבחר נשיא הוטו בבורונדיי. עד 1993 בבורונדיי כל הזמן היה נשיא טוטסי, בניגוד לרואנדה בה היה נשיא הוטו. ב-1993 היה מהפך, נבחר נשיא הוטו שכועס על הטוטסי.הקו שמחבר את שני אירועים אלו הוא קונפליקט בין 2 קבוצות אתניות שעקב השלטון הקולוניאלי לא מצאו את היכולות להתקיים זו עם זו.
  • 1990 – מתחילה מלחמת אזרחים יחסית קטנה עם קום הRPF, מליציה צבאית שקמה באוגנדה, עם התלקחויות בודדות לא קשות במיוחד. הRPF היו בני טוטסי שהוגלו, ברחו ונמלטו כבר מ-1973 וגלו במדינות אפריקה אחרות. הם עברו לאוגנדה והקימו את המיליציה הזו של הטוטסי והחלו במלחמת אזרחים כנגד הממשלה ברואנדה. הם פלשו לאזורים הצפוניים והשתלטו עליה, חלק מהאזורים הצפוניים אף נותקו מהמדינה ועברו להיות אוטונומיים ובשליטה מוחלטת של הRPF. הRPF קיבל נשק גם מאוגונדה וגם ממעצמות אחרות. מי שבעיקר תמך בממשלה ברואנדה שבראשה יש נשיא מההוטו באותן שנים היה צרפת.
  • 1992 – בריחה גדולה של טוטסי מרואנדה לבורונדיי.
  • 1992-1994 – העולם עשה מאמצים להשיג שלום במלחמת האזרחים. ערב מלחמת האזרחים נכפה על השלטון ברואנדה הסכם של שוויון, שעורר בקרב הקיצוניים ברואנדה התנגדות עצומה, שכן חלק מההסכם הוא חלוקה של השלטון.
  • 1994 – מתחיל הג'נוסייד עם הפלת מטוס הנשיא בעת שחזר מההסכם שנכפה עליו על ידי מעצמות אירופה. כיום רוב החוקרים מסכימים שכנראה הRPF הורידו את מטוסו של הנשיא, מתוך הנחה שהנשיא יבטל את ההסכם שנכפה עליו ויוביל מהלך של המשך המלחמה והמשך העליונות של ההוטו על הטוטסי. הRPF קיוו שבעזרת הורדת הנשיא הם יצליחו להשתלט על השלטון, לקבל לגיטימיות לשלטון הRPF, הם לא דמיינו שזה יוביל לג'נוסייד. לאורך כל הג'נוסייד היה רדיו ששידר גם תעמולה וגם היה כלי שימושי לתפעול הג'נוסייד.

שתפו פוסט זה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מנועים הידראוליים מפוענחים: מדריך מקיף לבחירת ההתאמה המושלמת לפרויקט שלך

כשמדובר בבחירת מנוע הידראולי לפרויקט שלך, חשוב להבין את הגורמים השונים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך. מנועים הידראוליים ממלאים תפקיד חיוני בהפעלת מכונות וציוד, והבחירה הנכונה יכולה להשפיע באופן משמעותי על הביצועים והיעילות של הפרויקט שלך. במדריך המקיף הזה, נעמיק בשיקולים המרכזיים שעליכם לזכור בעת בחירת מנוע הידראולי, על מנת להבטיח שתמצאו את ההתאמה המושלמת לדרישות שלכם.

הזדקנות בכבוד: טיפים לטיפוח היופי לשמירה על מראה צעיר

הזדקנות היא תהליך טבעי שכולם עוברים, אך שמירה על מראה צעיר וזוהר עדיין מהווה עדיפות עבור רבים. ככל שאנו מתבגרים, העור והשיער שלנו עוברים שינויים שונים שעלולים להקשות עלינו לעמוד בשגרת הטיפוח שלנו. עם זאת, עם הטיפול הנכון, ניתן להזדקן בכבוד ולשמור על מראה רענן. במאמר זה, נדון בשיטות טיפוח יופי שונות החיוניות לשמירה על מראה צעיר בגיל מבוגר, כולל טיפוח העור, תזונה, טיפולי פנים, איפור, טיפוח השיער וטיפולים אחרים התורמים למראה צעיר יותר.

כיצד להצטלם נכון?

תמונה אחת שווה אלף מילים, אבל רק אם היא מציגה אתכם במיטבכם. לכן, הבנת האלמנטים השונים של הצילום היא קריטית לכל מי שרוצה להציג את עצמו בביטחון ובאותנטיות בתמונות. במדריך המקיף הזה, נחקור היבטים חיוניים של היותכם מצולמים נכון, כולל תאורה, הבעות פנים, תנוחות, זוויות, איפור ועריכה. בסוף, יהיו לכם הידע והכלים הדרושים לכם כדי ליצור תמונות סלפי מדהימות ומושלמות.