קאנדיד

קאנדיד לא נע רק בין יבשות אלא גם בין פילוסופיות. הביקור בבית של פוקוקורנטה מאפשר לקאנדיד להיטהר מהתרבות המערבית. מה כן אוהבים? אריוסטו דה טאסו (אורלנדו הזועם). למה? לא ברור. הוא אומר שזה HISTOIRES A DORMIR DEBOUR; סיפורי סבתא הזויים. זה נאמר בכוונה טובה. הבישופ מצליח להיות עירני רק שקריאת אריוסטו.

זה טקסט פשוט המכיל הרבה תעלומות. מה כוונתו בהצגת פוקוקורנטה? ההיפך המנוגד לקאנדיד המשתאה? אדם שלא יצא את ונציה ומבקר את כל התרבות מתוך התנשאות מגוחכת? אירוניה חסרת כל גבול של וולטר. יורד על הגרמנים – מה דעתך על השירה הגרמנית? פוקוקורנטה – עדיף שלא תשמע.

יש ביקורת כלפי כולם; ילידים וכובשים, יהודים וישועים… כולם זוכים לנחת זרועו של ההומור ההרסני והאכזרי של וולטר. הארס מופנה לכל עבר וגם בעצם כלפיי המחבר עצמו והגישה עצמה. פוקוקורנטה זוכה להיות למטרה ללעג גם כן. מנגנון אירוני חסר גבולות.

האירוניה של מסעותיו של קאנדיד מגיעה לשיא כשהוא ופנגלוס מגיעים לארמון באיסטנבול לפגוש בדארוויש (התברר שכולם טעו – הדארוויש אומר "שתוק ואל תשכח לטפח את גינתך", בדיוק מה שוולטר עשה בפרניי).

פרק 26 – אירוניה. שישה מלכים שהודחו מכסם ונמצאים בונציה לקרנבל. מה המסקנה? אולי מוסד המלכות היא קרנבל אחד גדול? אולי אין לגיטימיות. 6 לוזרים של ההיסטוריה האירופאית שהן רק בובות בקרנבל הונציאני. מקדים את הפוסט-מודרניזם – לא משאיר דבר על כנו. הכל מוקד ללעג ולביקורת. אפקט טאבולה ראסה שעליו נבנה מחדש את העולם לאט לאט – טיפוח הגינה. כשם שוולטר שרצה ללמד את מלך פרוסיה לקח בנה אחוזה בגבול צרפת.

הפילוסופים של התקופה –

  • DIDEROT דידרו – פוליגרף, 1713-1784. אחד המהדירים של האינצקלופדיה. הפצה אדירה באירופה וקנה מידה להפצת התרובת הצרפתית כולל קיסרית רוסיה יקטרינה ה-II שאמרה שהגרמנית טובה רק בכדי לדבר עם כלבים. כולם דיברו צרפתית כולל הקיסרית שמימנה את דידרו. היא קנתה את הספרייה שלו והפכה אותו לספרן בה.
  • ROUSSEAU רוסו –1712-1778. נחשב בתקופתו אנטי-פילוסוף, אך בעצם הוא הפילוסוף היחיד בחבורה. הפילוסופים בני זמננו כיום רואים בו פילוסוף ממש. תורה פוליטית ומטא-פיזית. חידוש כלפי הפסבדו-פילוסופיה של עידן הנאורות. וולטר השתמש בהשפעתו כדי לגייס איכרים שיפגעו ברוסו (אולי כן ואולי לא, היה קצת פרנואיד). טען שהאדם צריך לחזור לפשטות הקדמונית (=/= וולטר, בעד קידמה אנושית). ריגרסיה

לאדם הקדמון. מסה ראשונה: 1755 בואו נוותר על האומנות ונחזור לאנושות בקדמותה.

 

הספרות הרומאנית לא התפתחה בארצות הרומאניות. RICHARDSON המציא באנגליה של המאה ה-18 רומן שמתאפיין באינטריגות ובדמויות אפלות. היה פופולארי במיוחד בצרפת, באנגליה לא ממש הבינו אותו. אחד ממעריציו – רוסו.

כתב רומן בהשראת הרומן האנגלי. זה רומן חשוב כדי להבין את התפתחות הסוגה של רומן בהתכתבות המספר על ייסורי האהבה.NOUVELLE HELOISE 1761. סלל את הדרך לכתיבה טרום-רומנטית ולאווירה רגשנית סנטימנטלית כללית. נורמה חברתית פסיכולוגית. סוף המאה ה-18 (ריצ'רדסון-רוסו) ה"טרום-רומנטיקה". רומנטיקה – שלהי המאה ה-18 תחילת המאה ה-19.

אהבה, עצב, מלנכוליה ותוגה. בני התקופה אהבו להיות נוגים, העלאה על נס של השלילי כמאפיין של הגיבור. התחיל אנגליה, גרמניה -> צרפת. דיבור על רגש = הפרת עקרונות הקלאסיציזם, הפיכת ההיררכיה בין האסכולות – לא השכל, אלא הדימיון. לא רק גרמניה ואנגליה הוספעו מהז'אנר, הוא חדר לארץ הרומאנית הקרובה ביותר – צרפת.

רוב המהפכנים של המהפכה הצרפתית לא התחברו לרומנטיקה ודבקו בקלאסיציזם. סוף המאה ה-18: נאו-קלאסי. גדול הרומנטיקנים הצרפתים היה CHATEAUBRIAND 1802 "GENIE DU CHRISTIANISME". ניצול אסתטי של הנצרות בתחום הספרות. קידום הרעיון שזה סוף הקלאסיציזם, אין טעם לעסוק בנושאים קלאסיים (רומא, יוון, מיתולוגיה). אפשר לדבר על המקרא, הנצרות, ימי הביניים. "כינורו של דוד המלך עדיף על זה של הומרוס".

1810 מדאם דה סטאל MADAME DE STAEL כתבה ספר על גרמניה שנקראה DU L’ALLMAGNE. הספרות מאז גתה ושילר בסוף המאה ה-18 תחילת המאה ה-19. לא מעוניינת במקרא אלא באווירה הקודרת הקשורה בסגריריות על פני שמש הים התיכון (יוון, רומא). תוגה, נופים עצובים.

אירופה מושפעת מייסורי ורתר הצעיר המתאבד לאחר שהתאהב באישה השייכת לאחר. בניגוד לנסיכה מקלב, כאן הדמויות מתמסרות לאהבה ומוכנות ללכת עד המוות עבורה.

איטליה סוף המאה ה-18 עומדת בניגוד לחידושים הללו. איטליה מעולם לא הפסיקה להיות קלאסית בכל המובנים. ארץ הרומאים הקדומים, זיקה היסטורית, לא התחברו לרוח שנשבה לגרמניה "הברברית". דנטה, פטרארכה ובוקאצ'ו (מקור לחיקוי בפרוזה) כמודל לרוב הסופרים האיטלקים. קשה להיפטר מהמודל הזה (במידה מסוימת גם אריוסטו דה טאסו).

 

שתפו פוסט זה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מנועים הידראוליים מפוענחים: מדריך מקיף לבחירת ההתאמה המושלמת לפרויקט שלך

כשמדובר בבחירת מנוע הידראולי לפרויקט שלך, חשוב להבין את הגורמים השונים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך. מנועים הידראוליים ממלאים תפקיד חיוני בהפעלת מכונות וציוד, והבחירה הנכונה יכולה להשפיע באופן משמעותי על הביצועים והיעילות של הפרויקט שלך. במדריך המקיף הזה, נעמיק בשיקולים המרכזיים שעליכם לזכור בעת בחירת מנוע הידראולי, על מנת להבטיח שתמצאו את ההתאמה המושלמת לדרישות שלכם.

הזדקנות בכבוד: טיפים לטיפוח היופי לשמירה על מראה צעיר

הזדקנות היא תהליך טבעי שכולם עוברים, אך שמירה על מראה צעיר וזוהר עדיין מהווה עדיפות עבור רבים. ככל שאנו מתבגרים, העור והשיער שלנו עוברים שינויים שונים שעלולים להקשות עלינו לעמוד בשגרת הטיפוח שלנו. עם זאת, עם הטיפול הנכון, ניתן להזדקן בכבוד ולשמור על מראה רענן. במאמר זה, נדון בשיטות טיפוח יופי שונות החיוניות לשמירה על מראה צעיר בגיל מבוגר, כולל טיפוח העור, תזונה, טיפולי פנים, איפור, טיפוח השיער וטיפולים אחרים התורמים למראה צעיר יותר.

כיצד להצטלם נכון?

תמונה אחת שווה אלף מילים, אבל רק אם היא מציגה אתכם במיטבכם. לכן, הבנת האלמנטים השונים של הצילום היא קריטית לכל מי שרוצה להציג את עצמו בביטחון ובאותנטיות בתמונות. במדריך המקיף הזה, נחקור היבטים חיוניים של היותכם מצולמים נכון, כולל תאורה, הבעות פנים, תנוחות, זוויות, איפור ועריכה. בסוף, יהיו לכם הידע והכלים הדרושים לכם כדי ליצור תמונות סלפי מדהימות ומושלמות.